ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ – ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

1643642938601 558485659 Derma

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ABOUT, τεύχος Φθινοπώρου 2020.

Τους θερινούς μήνες οι εξωτερικοί εχθροί – ο ήλιος και η θάλασσα – επιδρούν στο δέρμα μας και προκαλούν βλάβες φωτογήρανσης που μακροπρόθεσμα δημιουργούν ρυτίδες, δυσχρωμίες (πανάδες, λεκέδες) και αλλάζουν την υφή της επιδερμίδας. Ο δερματολόγος θα διαπιστώσει με την κλινική εξέταση τις βλάβες που προκλήθηκαν και θα προβεί σε συστάσεις των κατάλληλων θεραπειών έχοντας στη φαρέτρα του πληθώρα λύσεων για κάθε πρόβλημα. Οι πιο δημοφιλείς είναι:

Καθαρισμός προσώπου

Με το βαθύ καθαρισμό το δέρμα απαλλάσσεται από ρύπους, νεκρά κύτταρα και περίσσιο σμήγμα. Η εφαρμογή του μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και απευθύνεται σε κάθε ηλικία και κάθε τύπο δέρματος.

Ο καθαρισμός προσώπου θα πρέπει να γίνεται δυο φορές το χρόνο σε κανονικές επιδερμίδες, τρεις φορές το χρόνο σε λιπαρές και μια φορά στις ξηρές επιδερμίδες.

Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους, διαμάντια ή υδροαπόξεση

Οι τελευταίας τεχνολογίας συσκευές έχουν διπλή δράση: από τη μια απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα με μικροδερμααπόξεση, ενώ από την άλλη κάνουν ελαφρύ μασάζ που διεγείρει τους ινοβλάστες ώστε να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Έτσι επιταχύνεται η ανάπλαση και σύσφιξη της επιδερμίδας, η οποία ανακτά τη λάμψη της. Συνήθως απαιτείται μια συνεδρία ανά δυο εβδομάδες σε έναν κύκλο τεσσάρων έως πέντε επισκέψεων.

Μεσοθεραπεία ετερόλογη

Α. Skin Boosters: η νέα πιο εμπλουτισμένη μεσοθεραπεία

Βαθιά ενυδάτωση που διαρκεί για περισσότερο από 9 μήνες και συγχρόνως διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου και προσδίδει όγκο και σπαργή στο δέρμα. Τα Skin Boosters είναι οι διασταυρώσεις ανάμεσα στη μεσοθεραπεία και τα fillers.

Β. Θεραπείες ενυδάτωσης με υαλουρονικό ή βιταμίνες

Οι θεραπείες ενυδάτωσης με υαλουρονικό ή βιταμίνες θα απογειώσουν το αποτέλεσμα και θα σας κάνουν να φαίνεστε λαμπερή και όμορφη. Αυτό που θα προσφέρουν είναι πλούσια ενυδάτωση και ελαστικότητα στην επιδερμίδα κάνοντας τις θεραπείες που έχουν προηγηθεί να διαρκέσουν περισσότερο.

Θεραπεία με Dermapen

Ο σκοπός της θεραπείας αυτής είναι να γίνουν μικροσκοπικές «αμυχές» που βοηθούν το δέρμα να «επουλωθεί» μέσω της παραγωγής κολλαγόνου. Η διαδικασία αυτή προκαλεί γενική αναζωογόνηση της επιδερμίδας καθώς και μείωση των ρυτίδων, των πόρων και των ουλών.

Η θεραπεία Dermapen:

  • Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου
  • Μειώνει πόρους, ουλές και ρυτίδες
  • Είναι γρήγορη και ανώδυνη
  • Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος

Θεραπεία με Laser και PRP

Η θεραπεία με Laser είναι μια μη χειρουργική μέθοδος που επιτυγχάνει τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος, ενώ ταυτόχρονα απαλύνει τις ρυτίδες δίνοντας στο πρόσωπο πιο νεανική όψη. Εάν μάλιστα συνδυαστεί με PRP (αυτόλογη μεσοθεραπεία) θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα. Το PRP είναι μια τεχνική κατά την οποία παίρνουμε αίμα από τον ασθενή, το φυγοκεντρούμε, το επεξεργαζόμαστε και το τοποθετούμε με μικρές ενεσούλες σε περιοχές του προσώπου που χρειάζονται βελτίωση. Η τεχνική χορήγησης μοιάζει με αυτή της μεσοθεραπείας ή των εμφυτευμάτων.

Πρόκειται για θεραπείες που μπορεί να έχουν άριστο αποτέλεσμα αν γίνουν από έμπειρο δερματολόγο. Κάθε πρόσωπο θα πρέπει να μελετάται ξεχωριστά.

Dr. Χαριτίνη Πετροπούλου, MD, PhD
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Τ. ιατρός Νοσ. ‘Α.Συγγρός’
Μετεκ/σα στο St Thomas’ Hospital, Λονδίνο
Μέλος της Ευρωπαϊκής Δερματολογικής Εταιρείας
Email: [email protected]
Site: www.dermaesthetics.gr
Τηλ. Ιατρείο Πάτρας: 2610 220839
Τηλ. Ιατρείο Ρίου: 2610 994960