εικόνα Viber 2023 11 10 07 10 36 622

Όλοι γνωρίζουμε πως η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στο δέρμα μας, όπως την εμφάνιση πανάδων – κηλίδων, τη φωτογήρανση και σε ορισμένες περιπτώσεις εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΑΔΕΣ;

Πρόκειται για καφέ κηλίδες πάνω στο δέρμα, οι οποίες εμφανίζονται κυρίως στα σημεία που εκτίθενται συχνότερα στον ήλιο – πρόσωπο, χέρια, ώμοι και ντεκολτέ – λόγω αυξημένης παραγωγής μελανίνης στα σημεία αυτά.
Πανάδες μπορούν να δημιουργηθούν και σε άλλες περιπτώσεις όπως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της κλιμακτηρίου και της εμμηνόπαυσης, επειδή τα επίπεδα των ορμονών μεταβάλλονται. Επίσης, τα αντισυλληπτικά και αποτριχωτικές και ξανθυντικές κρέμες μπορεί να ευνοήσουν την εμφάνιση κηλίδων – πανάδων στο δέρμα.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Για οποιαδήποτε αλλοίωση στο δέρμα σας, θα πρέπει να επισκέπτεστε τη δερματολόγο σας, έτσι ώστε να πάρετε τη γνώμη ειδικού και να σιγουρευτείτε ότι όντως πρόκειται για πανάδες και όχι για κάποια άλλη δερματική πάθηση.

ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

  1. Ειδικές λευκαντικές αλοιφές.
  2. Peeling. Η δερματολόγος απλώνει στο πρόσωπο τα εξειδικευμένα προϊόντα με ειδικά εξουδετερωτικά υλικά με μία μπατονέτα, προσέχοντας την περιοχή των ματιών και μέσα σε ελάχιστο χρόνο τα αφαιρεί. Η θεραπεία γίνεται μόνο τους χειμερινούς μήνες και εννοείται ότι μετά τη θεραπεία το αντιηλιακό είναι απαραίτητο για την αποφυγή δυσχρωμιών.
  3. Φωτοανάπλαση με laser που γίνεται από δερματολόγο. Η διαδικασία διαρκεί ελάχιστα – γύρω στα 10-15′ – και στα σημεία όπου εφαρμόζεται το laser δημιουργείται μικρό έγκαυμα το οποίο επουλώνεται μέσα σε μερικές ημέρες. Το αντιηλιακό θα είναι ο μόνιμος «σύντροφός» σας μετά τη θεραπεία, γιατί χωρίς αυτό το πρόβλημα θα επανεμφανιστεί.

Είτε έχετε κάποιο δερματολογικό πρόβλημα, είτε όχι, η επικοινωνία με τη δερματολόγο σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πόσες εναλλακτικές επιστημονικές προσεγγίσεις υπάρχουν για να βελτιώσετε και να διατηρήσετε την υγεία του δέρματός σας, σε κάθε ηλικία!

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2610 220 839 ή 2610 994 960  ή επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ.