ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Mesotherapeia 11

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό Thebest (thebest.gr), τον Ιούνιο του 2020.

Η δερματολόγος Χαριτίνη Πετροπούλου, διδάκτωρ του Παν/μίου Αθηνών, με εξειδίκευση στην αισθητική δερματολογία, μας ενημερώνει για τα οφέλη της μεσοθεραπείας.

Το καλοκαίρι το δέρμα μας ταλαιπωρείται από την έκθεση στον ήλιο και χάνει την ενυδάτωση και τη λάμψη του. Μπορούμε λοιπόν να αποκαταστήσουμε τις φθορές και τις επιπλοκές, που προκαλούνται στο δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Σήμερα λοιπόν, με τη βοήθεια της ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ η αντιμετώπιση των συγκεκριμένων βλαβών του δέρματος γίνεται πάρα πολύ εύκολα και με εξαιρετική αποτελεσματικότητα. Η Μεσοθεραπεία αυτόλογη ή ετερόλογη είναι μια πολύ διαδεδομένη, σύγχρονη και επιστημονικά αποδεκτή εφαρμογή, ιδανική για την πρόληψη και την καταπολέμηση της γήρανσης, της αφυδάτωσης και της χαλάρωσης του δέρματος. Είναι μια ενέσιμη θεραπεία που πρέπει να επιτελείται μόνο σε ιατρεία, δεν έχει παρενέργειες, αλλά για να είναι απόλυτα ασφαλής πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένους δερματολόγους. Συνήθως είναι ανώδυνη, δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας και ενθαρρύνει τη φυσική ανάπλαση της επιδερμίδας. Με τη βοήθεια της Μεσοθεραπείας μπορούμε σήμερα με ειδικές τεχνικές να μεταφέρουμε στο δέρμα βιταμίνες, ιχνοστοιχεία υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια (ετερόλογη μεσοθεραπεία) ή τα χρήσιμα συστατικά του πλάσματος από το δικό μας αίμα (αυτόλογη μεσοθεραπεία). Μπορεί το δέρμα μας έτσι να αποκτήσει ξανά σφριγηλότητα, ενυδάτωση και λάμψη. Εφαρμόζεται σε άντρες και γυναίκες, ενώ κυρίως αφορά τα ηλιοεκτεθειμένα μέρη του σώματος (πρόσωπο, βλέφαρα, λαιμό, ντεκολτέ, χέρια).

Η Μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί άριστα και με άλλες θεραπείες της αισθητικής δερματολογίας, όπως τα λέιζερ ανάπλασης, τα εμφυτεύματα, τα peelings, τα νήματα, τη βουτιλινική τοξίνη, επαυξάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο, την βελτίωση της εικόνας του δέρματος.

Τα αποτελέσματα της Μεσοθεραπείας είναι άμεσα ορατά, από την πρώτη κιόλας συνεδρία, ενώ για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτούνται συνήθως 3-4 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 2-4 εβδομάδες. Ο θεράπων δερματολόγος, θα προτείνει το είδος της Μεσοθεραπείας, το βάθος  και τα σημεία της έγχυσης των υλικών  ώστε να μπορέσει να πετύχει το ιδανικό αποτέλεσμα.
Τα υλικά μεσοθεραπείας εφαρμόζονται με πολλούς τρόπους που άπτονται της εμπειρίας του κάθε γιατρού, ενώ το ιδανικό είναι να χρησιμοποιούνται εξατομικευμένα πρωτόκολλα θεραπείας με βάση τα διεθνή δεδομένα για την ιδανική αντιμετώπιση του κάθε προβλήματος με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ασθενών, όπως η ηλικία τους, ο φωτότυπος του δέρματος, η περιοχή του
προσώπου και του σώματος που εφαρμόζονται και ο βαθμός της φωτογήρανσης.

Dr. Χαριτίνη Πετροπούλου, MD, PhD

Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Τ. ιατρός Νοσ.‘ Α.Συγγρός’
Μετεκ/σα στο St Thomas” Hospital, Λονδίνο
Μέλος της Ευρωπαϊκής Δερματολογικής Εταιρείας
Μέλος της Sergio Noviello Academy, Italy
Email: [email protected]
Site: www.dermaesthetics.gr