ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ – ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ “SOFT SURGERY” ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Lipogliptiki

Το παρόν άρθρο ανέβηκε στο περιοδικό “About”, άνοιξη 2019.

Μια κομψή και σμιλευμένη σιλουέτα δεν είναι πάντα μόνο αποτέλεσμα της σωστής διατροφής και της γυμναστικής. Υπάρχουν τεχνικές που προσδίδουν ένα καλλίγραμμο σώμα και βασίζονται σε συγκεκριμένες μικροπαρεμβάσεις οι οποίες ανήκουν σε μη επεμβατικές μεθόδους λιπόλυσης και λιπογλυπτικής καθώς και στην κατηγορία θεραπειών “soft surgery” δηλαδή αισθητικής ιατρικής και αναίμακτης χειρουργικής που απαιτούν μόνο τοπική αναισθησία και πραγματοποιούνται στα εξωτερικά ιατρεία.

Μη επεμβατικές τεχνικές που επιτυγχάνουν μείωση του τοπικού λίπους και της κυτταρίτιδας είναι οι ακόλουθες:

CAVITATION–RF-VACUUM LIPOMASSAGE

Η τεχνολογία Cavitation – RF – Vacuum είναι η πιο μοντέρνα και αποτελεσματική μέθοδος αναίμακτης λιπόλυσης στην αισθητική ιατρική που απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να ανασχηματίσουν τη σιλουέτα τους, να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα και να αποκτήσουν ξανά αυτοπεποίθηση με το σώμα τους.

 • Τι επιτυγχάνει η θεραπεια Cavitation – RF– Vacuum ;

Σε κάθε θεραπεία επιτυγχάνουμε ταυτόχρονα:

 1. καύση του σωματικού λίπους με Cavitation
 2. αποβολή τοξινών, μείωση/εξάλειψη κυτταρίτιδας
 3. βελτίωση λεμφικής και φλεβικής κυκλοφορίας
 4. βελτίωση της υφής του δέρματος και παραγωγή νέου κολλαγόνου
 5. διαμόρφωση περιγράμματος σώματος, σύσφιξη και απώλεια πόντων

Το Cavitation – RF – Vacuum είναι μια ευχάριστη, άνετη, μη χειρουργική τεχνική, χωρίς νυστέρι, βελόνες, μελανιές ή πόνο.

Πόσο άμεσα είναι τα αποτελέσματα & πόσο διαρκεί η θεραπεία ;

Είναι πολύ σύνηθες, τα αποτελέσματα να γίνονται ορατά αμέσως μετά από την πρώτη κιόλας συνεδρία με διαρκή προοδευτική βελτίωση. Ο χρόνος συνεδρίας κυμαίνεται από 20 λεπτά έως μια ώρα ανάλογα την έκταση της θεραπευόμενης περιοχής. Δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας. Μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές δραστηριότητες αμέσως μετά τη συνεδρία.
Η τεχνολογία Cavitation – RF – Vacuum μπορεί να εφαρμοστεί εξαιρετικά σε συνδυασμό με μεσοθεραπεία λιπόλυσης ή και μετά από χειρουργική λιποαναρρόφηση.

3D- ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

1. Τι είναι η 3D-κρυολιπόλυση;

Η 3D-κρυολιπόλυση αποτελεί μια θεραπεία που γίνεται με ιατρικό μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας, που αποσκοπεί στη μείωση του τοπικού συσσωρευμένου λίπους και δίνει ικανοποιητικά και μόνιμα αποτελέσματα σε 2-3 συνεδρίες. Με τη χρήση ελεγχόμενου ψύχους, αναρρόφησης και laser led 635nm, στοχεύει στη μείωση του υποδόριου λίπους σε δύσκολα σημεία του σώματος, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις δίαιτες και τη γυμναστική.

2. Ποιος είναι ο τρόπος δράσης της κρυολιπόλυσης;

Αμερικανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι τα λιποκύτταρά μας είναι πιο ευαίσθητα σε σχέση με άλλα κύτταρα του σώματος μας, όταν αυτά ψυχθούν με ελεγχόμενο τρόπο. Έτσι ο αριθμός των λιποκυττάρων στη ψυχόμενη περιοχή μειώνεται, χωρίς να υποστούν βλάβη οι παρακείμενοι ιστοί (νεύρα, αγγεία, μύες, δέρμα). Στη συνέχεια τα νεκρά λιποκύτταρα αποβάλλονται με φυσικό τρόπο μέσω του μεταβολικού συστήματος του οργανισμού μας, με τελικό αποτέλεσμα τη μείωση των λιποαποθηκών σε ποσοστό από 20-40%.
 Η μέθοδος αυτή έχει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) και είναι το νέο όπλο της αισθητικής ιατρικής εναντίον της τοπικής συσσώρευσης λίπους. Είναι μια ακίνδυνη, χωρίς νυστέρι, μείωση των λιποκυττάρων. Σε αρκετές περιπτώσεις θα συνδυάσουμε Vaccum Lipomassage για γρηγορότερη παροχέτευση των κατεστραμμένων λιποκυττάρων από τον οργανισμό μέσω της λεμφικής κυκλοφορίας. Επιπλέον μπορεί να συνδυαστεί με μηχάνημα ραδιοσυχνοτήτων για παράλληλη σύσφιξη της επιδερμίδας.
 Καθώς επίσης και με μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης με ενέσιμα υλικά.

“Soft surgery” τεχνικές που επιτυγχάνουν μείωση του τοπικού λίπους κ` της κυτταρίτιδας είναι οι ακόλουθες:

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΙΠΟΛΥΣΗΣ

Πρόκειται για έγχυση λιποδιαλυτικής ουσίας με τη μορφή ενέσεων σε περιοχές συσσώρευσης λίπους. Με αυτή την μέθοδο επιτυγχάνουμε γράμμωση και λιποδιάλυση με χημικό τρόπο και το τοπικό λίπος αποβάλλεται απο τον οργανισμό λίγο-λίγο με φυσικό τρόπο. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται ανα μήνα για 3-5 μήνες.

Νέα μεσοθεραπευτικά υλικά

Χρησιμοποιούμε φόρμουλες που περιέχουν δραστικές ουσίες όπως καφεΐνη, καρνιτίνη, φωσφατιδυλοχολίνη, εκουίζετο, αγκινάρα, EDTA, δεοξυχολικό οξύ κ` προσφέρουν:

 • Λιπολυτική και θερμογόνο δραση
 • Διούρηση
 • Σύσφιξη, βελτίωση της ελαστικότητας
 • Ενεργοποίηση του μεταβολισμού, αποβολή τοξινών
 • Αντιοξειδωτική δράση

Η μεσοθεραπεία είναι η τοπική χορήγηση με λεπτές βελόνες, Dermapen ή Roller στο δέρμα λιπολυτικών και αγγειοδιασταλτικών ουσιών με ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Θεωρείται ως πολύ καλή μέθοδος της αισθητικής ιατρικής για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Αποτελεί τεχνική μικροενέσεων, χρησιμοποιώντας φυτικά σκευάσματα σε συνδυασμό με φαρμακευτικές ουσίες βελτιώνοντας έτσι την μικροκυκλοφορία και την αποδόμηση των λιποκυττάρων. Πρόκειται για τεχνική χωρίς πόνο και με άμεσα αποτελέσματα.

ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΩΝ ΙΝΩΣΕΩΝ

Χρησιμοποιούμε νέα μικροχειρουργική λεπίδα ειδικά σχεδιασμένη για να αποκολλά ινώσεις που προκύπτουν από τη μεταβολή του δικτύου των κλώνων του συνδετικού ιστού που είναι δεμένο το χόριο προς τα βαθύτερα στρώματα με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην υφή και την όψη της επιδερμίδας

ΝΗΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΟΣ PDO & COG

Για σύσφιξη, κολλαγονογένεση και ανόρθωση περιοχών του σώματος που έχουν υποβληθεί σε λιπόλυση.
Ανάλογα με το πρόβλημα εξατομικεύουμε το κάθε πρωτόκολλο θεραπείας που εφαρμόζουμε.

Dr. Χαριτίνη Πετροπούλου, MD, PhD
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
τ.Ιατρός Νοσ. “Α.Συγγρός”
τ.Ιατρός St.Thomas΄ Hospital, King΄s College, Λονδίνο
Member of European Dermatology Academy
Μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής κ΄ Δερματοχειρουργικής Εταιρείας