ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: ΝΕΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Kytaritida 3 300x122 1

Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα: http://www.thebest.gr/

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ;

Με τον όρο «κυτταρίτιδα» αναφερόμαστε στην εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και έχει τη χαρακτηριστική μορφή «φλοιού πoρτoκαλιoύ».

Ο όρος κυτταρίτιδα μάλλον είναι ατυχής, αφού δεν πρόκειται για φλεγμονή αλλά για εναπόθεση αυξημένων σε όγκο λιποκυττάρων σε διάφορα σημεία του σώματος. Οι νέες επιστημονικές μέθοδοι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας υπόσχονται θεαματικά και μόνιμα αποτελέσματα. Αυτές είναι: cavitation, ραδιοσυχνότητες (RF), lipomassage (Vaccum), αποκόλληση των ινώσεων, ιατροτεχνολογικό σκεύασμα μεσοθεραπείας και νήματα PDO.

CAVITATION – RF – VACUUM

Η τεχνολογία Cavitation – RF – Vaccuum είναι η πιο μοντέρνα και αποτελεσματική μέθοδος αναίμακτης λιπόλυσης στην αισθητική ιατρική που απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να ανασχηματίσουν τη σιλουέτα τους, να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα και να αποκτήσουν ξανά αυτοπεποίθηση με το σώμα τους.

ΤΙ ΕΠΙΤΥΓΧΆΝΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΊΑ CAVITATION – RF – VACUUM;

Σε κάθε θεραπεία Cavitation – RF – Vacuum επιτυγχάνουμε ταυτόχρονα:

  • καύση του σωματικού λίπους με Cavitation
  • αποβολή τοξινών, μείωση/εξάλειψη κυτταρίτιδας
  • βελτίωση λεμφικής και φλεβικής κυκλοφορίας
  • βελτίωση της υφής του δέρματος και παραγωγή νέου κολλαγόνου
  • διαμόρφωση περιγράμματος σώματος, σύσφιξη και απώλεια πόντων

Το Cavitation – RF – Vacuum είναι μια ευχάριστη, άνετη, μη χειρουργική τεχνική, χωρίς νυστέρι, βελόνες, μελανιές ή πόνο.

CELLUERASE: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΟΣΚΑΦΗΣ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Στην κυτταρίτιδα υπάρχουν ινώσεις που τραβάνε το δέρμα προς τα μέσα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σε αρκετά σημεία οι γνωστές εμβυθίσεις ή πτυχώσεις που χαλάνε την ομαλή υφή του. Χρησιμοποιούμε νέα μικροχειρουργική λεπίδα (celluerase) ειδικά σχεδιασμένη με σχήμα λόγχης στην άκρη του για να αποκολλά αυτές τις ινώσεις. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, καθώς προηγείται τοπική αναισθησία και το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό, καθώς το δέρμα απελευθερώνεται απευθείας και επιστρέφει στο ίδιο επίπεδο με τη γειτονική επιδερμίδα. Αρκεί μόνο μία συνεδρία για να αντιμετωπιστούν οριστικά οι ινώσεις και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

ΕΝΕΣΙΜΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Χρησιμοποιούμε φόρμουλες που περιέχουν νέες δραστικές ουσίες όπως καφεΐνη, καρνιτίνη, εκουίζετο, αγκινάρα, EDTA και προσφέρουν:

  • Λιπολυτική και θερμογόνο δράση
  • Διούρηση
  • Σύσφιξη, βελτίωση της ελαστικότητας
  • Ενεργοποίηση του μεταβολισμού, αποβολή τοξινών
  • Αντιοξειδωτική δράση

Η μεσοθεραπεία είναι η τοπική χορήγηση με λεπτές βελόνες, Dermapen ή Roller στο δέρμα λιπολυτικών και αγγειοδιασταλτικών ουσιών με ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Θεωρείται ως πολύ καλή μέθοδος της αισθητικής ιατρικής για την αντιμετώπιση της κυτταρίδας. Πρόκειται για τεχνική χωρίς πόνο και με άμεσα αποτελέσματα, ιδιαίτερα εάν συνδυαστεί με την τεχνολογία Cavitation – RF – Vacuum.

ΝΗΜΑΤΑ PDO

Τα νήματα PDO είναι μία εντελώς καινούρια και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του σώματος χωρίς χειρουργική επέμβαση.
Τα νήματα σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του σώματος με απολύτως ασφαλή τρόπο.Στο σώμα, ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής, επιλέγονται νήματα διαφόρων μεγεθών και δυνατοτήτων. Συχνότερα, εφαρμόζονται για σύσφιξη και λιποδιάλυση στο εσωτερικό των μηρών, στα γόνατα αλλά και στους γλουτούς, τόσο για ανόρθωση όσο για όγκο και μείωση της κυτταρίτιδας. Στις περιοχές που έχουμε εφαρμόσει τα νήματα έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα όταν συνδυάζονται με ραδιοσυχνότητες για την ενίσχυση παραγωγής κολλαγόνου.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟ ΙΑΤΡΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΎΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Dr. Χαριτίνη Πετροπούλου, MD, PhD
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
τ.Ιατρός Νοσ. “Α.Συγγρός“
τ.Ιατρός St.Thomas` Hospital, King`s College, Λονδίνο
Member of European Dermatology Academy
Μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής κ` Δερματοχειρουργικής Εταιρείας