LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Unnamed 7

Ένα από τα βασικά προβλήματα των αντρών είναι ο δασυτριχισμός δηλαδή περιοχές με έντονη τριχοφυία στην πλάτη, το στέρνο, τους ώμους, τα χέρια και τον αυχένα. Οι παραδοσιακές τεχνικές αποτρίχωσης όπως κερί, αποτριχωτικές μηχανές κτλ. είναι διαδικασίες που χρειάζονται χρόνο και πόνο και με πολλές επιπλοκές όπως ερεθισμούς και θυλακίτιδες.

Επίσημες κλινικές μελέτες απέδειξαν ότι η πλέον αποτελεσματική θεραπεία αποτρίχωσης είναι το Long Pulse Laser Aλεξανδρίτη 755nm. Στους άνδρες όμως γνωρίζοντας το ορμονικό τους υπόβαθρο χρησιμοποιούμε σε κάποιες περιοχές ένα επιπλέον Laser, το Nd Yag ώστε να μην επηρεάσει το φυσιολογικό χνούδι του σώματος. Η αποτρίχωση με Laser αποδεικνύεται ως μοναδική θεραπεία για την απομάκρυνση της ενοχλητικής τριχοφυίας στους άντρες καθώς αποτελεί την πιο ασφαλή, οριστική, γρήγορη και σχετικά ανώδυνη λύση.

Όλο και περισσότεροι άνδρες θέλουν να απαλλαγούν από την έντονη τριχοφυΐα από το σώμα τους είτε για λόγους υγιεινής είτε για αισθητικούς λόγους. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι περισσότεροι επιδιώκουν να κάνουν μόνιμη αποτρίχωση, όμως θα πρέπει οι συνεδρίες να έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα γιατί απαιτείται αρκετός αριθμός συνεδριών και γιατί η επιδερμίδα δε θα πρέπει να είναι μαυρισμένη.

Σε κάθε τρίχα διακρίνουμε κατά τη διάρκεια της ζωής της τρείς φάσεις: αναγενή, τελογενή και καταγενή. Κατά την αναγενή φάση η οποία διαρκεί περίπου 3 με 5 εβδομάδες, ανάλογα με την περιοχή του σώματος, η τρίχα αναγεννάται και αναδύεται από τον τριχικό θύλακο. Σε αυτή τη φάση η συγκέντρωση των μελανινοκυττάρων στη βάση του θυλάκου της τρίχας είναι η μέγιστη δυνατή οπότε η εφαρμογή του Laser κάθε 4 με 5 εβδομάδες συνοδεύεται και με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί λόγω της μεγάλης πυκνότητας σε μελανινοκύτταρα κατά την αναγενή φάση, έχουμε τη μέγιστη απορρόφηση του φωτός του Laser από το θύλακο με αποτέλεσμα να προκαλείται η μέγιστη δυνατή καταστροφή των τριχών. Στην ουσία δηλαδή η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται μία φορά το μήνα ή το αργότερο στις 40 ημέρες περίπου. Στο μεσοδιάστημα μεταξύ των εφαρμογών, συνήθως δεν προλαβαίνουν να αναπτυχθούν καθόλου τρίχες στην υπό θεραπεία περιοχή.

Χρειάζονται συνήθως 7-8 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα περίπου 30 με 40 ημερών. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία υπάρχει μείωση της τριχοφυΐας. Μετά από κάθε εφαρμογή Laser είναι δυνατό να εμφανιστεί μια ήπια ερυθρότητα, ελαφρύς κνησμός ή ένα πολύ μικρό οίδημα στη θεραπευμένη περιοχή που συνήθως διαρκούν μερικά λεπτά ή το πολύ λίγες ώρες. Μόνιμες παρενέργειες όπως υπέρχρωση, αποχρωματισμός ή σημάδια, είναι δύσκολο να συμβούν, καθώς τα περισσότερα συστήματα έχουν αποτελεσματικούς μηχανισμούς ψύξης και  εφόσον βέβαια η αποτρίχωση γίνεται από έμπειρα χέρια σε εξειδικευμένα δερματολογικά ιατρεία.

Δεδομένου ότι έχουν ανακαλυφθεί καινούρια, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά Laser και με βάση τις σύγχρονες οικονομικές συνθήκες, μπορούμε να πούμε ότι σήμερα το κόστος των θεραπειών αποτρίχωσης με Laser είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Πέρα από τη μονιμότητα των αποτελεσμάτων που προσφέρει η τεχνολογία των Laser, αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος που η αποτρίχωση με Laser αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες θεραπείες στα δερματολογικά ιατρεία.

 

Είτε έχετε κάποιο δερματολογικό πρόβλημα, είτε όχι, η επικοινωνία με τη δερματολόγο σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πόσες εναλλακτικές επιστημονικές προσεγγίσεις υπάρχουν για να βελτιώσετε και να διατηρήσετε την υγεία του δέρματός σας, σε κάθε ηλικία!

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2610 220 839  ή επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ

 

ΧΑΡΙΤΙΝΗ Δ.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΡΙΑΝΤΟΥ

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ-ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΑΤΟΥ 12 ΚΑΙ ΜΑΙΖΩΝΟΣ (ΠΛ. ΟΛΓΑΣ), 1ος ΟΡΟΦΟΣ, ΠΑΤΡΑ

ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Email: [email protected]

URL: www.dermaesthetics.gr