ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΣΩΜΑ

Stock Photo Beautiful Female Body

Η δερματολόγος Χαριτίνη Πετροπούλου, διδάκτωρ του Παν/μίου Αθηνών, με εξειδίκευση στην αισθητική δερματολογία, επισημαίνει πως εν όψει καλοκαιριού είναι εξαιρετικά δημοφιλείς οι νεωτεριστικές τεχνικές που επιτυγχάνουν μείωση τοπικού λίπους και κυτταρίτιδας και έχουν ως αποτέλεσμα ένα καλλίγραμο σώμα. Η ίδια εφαρμόζει εξατομικευμένα πρωτόκολλα μελετώντας σε βάθος την κάθε περίπτωση.

Συστήνει λοιπόν:

 1. ΕΝΕΣΙΜΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΙΠΟΛΥΣΗΣ

Πρόκειται για έγχυση λιποδιαλυτικής ουσίας με τη μορφή ενέσεων σε περιοχές συσσώρευσης λίπους. Με αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνουμε γράμμωση και λιποδιάλυση, ενώ το τοπικό λίπος αποβάλλεται από τον οργανισμό σιγά-σιγά με φυσικό τρόπο. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται ανά μήνα για 3-5 μήνες.

Νέα θεραπευτικά υλικά

Χρησιμοποιείται κυρίως δεοξυχολικό οξύ, φωσφατιδυλοχολίνη ή ανασυνδυασμένα ένζυμα κολλαγενάση-λιπάση-λυάση που δρουν απευθείας μέσα στις λιποαποθήκες και εξουδετερώνουν τα περίσσια λιποκύτταρα επαναφέροντας την αρμονία στις αναλογίες του σώματος.

Η ενέσιμη λιπόλυση προσφέρει:

 • Λιπολυτική και θερμογόνο δράση
 • Διούρηση
 • Σύσφιξη, βελτίωση της ελαστικότητας
 • Ενεργοποίηση του μεταβολισμού, αποβολή τοξινών
 • Αντιοξειδωτική δράση

Η ενέσιμη λιποδιάλυση υπερέχει και στην τεχνική της εφαρμογής, καθώς εκχέεται με τέτοιο τρόπο στο τοπικό πάχος που επιτυγχάνει τρισδιάστατη καταπολέμηση του λίπους. Το αποτέλεσμα είναι ένα φυσικό body contouring, καθώς επιτυγχάνεται  μικρογλυπτική του σώματος χωρίς να δημιουργούνται ανομοιομορφίες ή χαλάρωση του δέρματος. Πρόκειται για τεχνική χωρίς πόνο και χωρίς παρενέργειες.

Η κρυολιπόλυση είναι μια  απλή και ασφαλής μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος του τοπικού πάχους. Κατά τη θεραπεία, προκαλούμε την ελεγχόμενη ψύξη του λίπους και κατά συνέπεια, την κρυσταλλοποίηση των λιποκυττάρων. Τα κρυσταλλωμένα λιποκύτταρα αποδομούνται και απομακρύνονται από το σώμα μας σε μερικές εβδομάδες, αλλάζοντας το περίγραμμα του σώματός μας και κάνοντας τη σιλουέτα μας πιο νεανική και ελκυστική.

Οι κεφαλές του μηχανήματος που εφαρμόζονται στο σώμα φέρουν ειδικούς αισθητήρες, έτσι ώστε η θερμοκρασία να διατηρείται σταθερή και απόλυτα ελεγχόμενη, καθιστώντας τη θεραπεία ασφαλέστατη.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά λίγες εβδομάδες μετά την κάθε συνεδρία, ενώ για περίπου 2 μήνες ο ασθενής συνεχίζει να βλέπει βελτίωση στο σώμα του.

 • CAVITATION – ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΣΗ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ

Η θεραπεία μέσω της μεθόδου της σπηλαίωσης (Cavitation) αποτελεί μία μη επεμβατική, αποτελεσματική και ασφαλή τεχνική, η οποία επιτρέπει τη βελτίωση της σιλουέτας. Χρησιμοποιείται σε περιοχές τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας, μειώνοντας το λίπος στις προβληματικές περιοχές.

Η σπηλαίωση αποτελεί φυσικό φαινόμενο, κατά το οποίο με εφαρμογή ειδικής συχνότητας υπερήχων, σχηματίζονται φυσαλίδες αέρα μέσα στο λιπώδη ιστό. Οι φυσαλίδες αυτές διογκώνονται και σπάζουν, οδηγώντας σε λύση των κυτταρικών μεμβρανών των λιποκυττάρων.

Επιτυγχάνουμε μόνιμη απώλεια του λίπους.

Η μείωση πόντων και κυτταρίτιδας είναι άμεση και γρήγορα ορατή.

 • ΕΝΔΟΔΕΡΜΙΚΟ ΜΑΣΑΖ

Το ενδοδερμικό μασάζ είναι ένα μηχανικό μασάζ, το οποίο, σε αντίθεση με το χειρωνακτικό μασάζ, επιτρέπει ακριβή, απαλή και σταθερή εφαρμογή σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας και εφαρμογές σε διάφορες περιοχές του σώματος κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίας.

Η αρχή του ενδοδερμικού μασάζ βασίζεται σε «κυλιόμενο μασάζ», το οποίο περιλαμβάνει την απαλή αναρρόφηση του δέρματος των «προβληματικών» περιοχών. Η ενέργεια των χειρισμών του ενδοδερμικού μασάζ, οι οποίοι γίνονται με τη βοήθεια μιας ειδικά σχεδιασμένης εργονομικής κεφαλής, φτάνει ως τον υποδόριο ιστό και τα βαθύτερα στρώματα λίπους και μυών, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύοντας το λεμφικό σύστημα.

Τα αποτελέσματα είναι:

 • Μείωση κατακράτησης υγρών
 • Βελτίωση λεμφικής και αιματικής κυκλοφορίας, απομάκρυνση οιδημάτων
 • Βελτίωση της εικόνας της κυτταρίτιδας.
 • RF – ΣΥΣΦΙΞΗ ΜΕ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ

Η χρήση των ραδιοσυχνοτήτων στο χώρο της αισθητικής βασίζεται στη διοχέτευση ενέργειας στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Κατά αυτόν τον τρόπο, δημιουργούνται διαθερμικά κύματα, τα οποία ενεργοποιούν τους ινοβλάστες και προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος.

ΟΡΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

 • Διαμόρφωση του περιγράμματος και βελτίωση της υφής του σώματος
 • Τόνωση της ελαστικότητας του δέρματος
 • Σύσφιξη του δέρματος
 • Βελτίωση της σιλουέτας

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Dr. Χαριτίνη Πετροπούλου, MD, PhD
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Τ. ιατρός Νοσ.‘ Α.Συγγρός’
Μετεκ/σα στο St Thomas” Hospital, Λονδίνο
Μέλος της Ευρωπαϊκής Δερματολογικής Εταιρείας
Email: [email protected]
Site: www.dermaesthetics.gr
Facebook: Δερματολόγος Πάτρα – Charitini Petropoulou – Dermaesthetics
Instagram: dermaesthetics.gr

Δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό thebest.gr τον Μάρτιο του 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *