ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Blog Mv 1 1

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στις 17/12/2019 στο thebest.gr.

Ο χρόνος για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μετρά αντίστροφα. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αποκτήσουμε λαμπερό, αναζωογονημένο και «ξεκούραστο» πρόσωπο!

Με τη βοήθεια της εξειδικευμένης δερματολόγου Χαριτίνης Πετροπούλου, διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του Παν/μίου Αθηνών, σας παρουσιάζουμε το υγρό λίφτινγκ προσώπου, γνωστό ως liquid facelift που αφαιρεί το κουρασμένο βλέμμα και προσθέτει φρεσκάδα στο πρόσωπο. Η μέθοδος εξαφανίζει τις ρυτίδες, αποκαθιστά το χαμένο όγκο, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, ενυδατώνει, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και καθυστερεί την εφαρμογή των μόνιμων χειρουργικών μεθόδων.

Τι είναι το υγρό λίφτινγκ προσώπου;

Υπάρχουν πλέον εντυπωσιακές θεραπείες με την έγκριση του FDA που χρησιμοποιούν ενέσιμα fillers, οι οποίες βοηθούν να «γεμίσουν» οι περιοχές του προσώπου που έχουν χάσει λίπος. Τα αποτελέσματα είναι τελείως φυσικά, όταν η θεραπεία έχει γίνει σωστά. Λόγω της έγχυσης υγρών και fillers που αξιοποιεί αυτή η θεραπεία, πήρε και το όνομά της: Liquid – υγρό Lift.

Τι ακριβώς συμβαίνει στο πρόσωπο καθώς γερνάμε;

Με την ηλικία συρρικνώνονται τα οστά του προσώπου, μειώνεται η φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς και το λίπος. Όμως ένα πρόσωπο που γερνάει έχει  και άλλα χαρακτηριστικά: ρυτίδες, γραμμές, δυσχρωμίες. Αυτό που αντιμετωπίζει το Liquid lift είναι την αναπλήρωση του όγκου που έχει χαθεί και ο οποίος είναι ικανός να εξομαλύνει ρυτίδες και να φτιάξει σωστά το περίγραμμα του προσώπου. Το Liquid Facelift έχει γίνει πολύ δημοφιλές διότι προσφέρει ανόρθωση, σύσφιξη και κάνει recountoring αναπληρώνοντας τον όγκο από μέσα.
Τα ενέσιμα fillers που χρησιμοποιούνται είναι κατά κύριο λόγο το υαλουρονικό οξύ και ο υδροξυαπατίτης. Το δεύτερο υλικό που συνδυάζεται είναι η βουτολινική τοξίνη (botox ή Dysport).

Πόσος χρόνος χρειάζεται για το Υγρό Lifting Προσώπου;

Το recontouring δηλαδή η επαναφορά του περιγράμματος και η ανόρθωση των χαρακτηριστικών απαιτούν 1-2 επισκέψεις. Ο χρόνος ποικίλει, ανάλογα αν θα γίνει έγχυση βουτολινικής τοξίνης σε πολλά σημεία και αν θα αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα σημεία με τα fillers. Κατά κύριο λόγο η συνεδρία διαρκεί περίπου 30’ λεπτά. Σημαντικό είναι πριν τη θεραπεία να έχει γίνει μια ενδελεχής συζήτηση με το δερματολόγο έτσι ώστε να έχετε καταλήξει στους στόχους που θέλετε να πετύχετε. Επίσης, θα πρέπει να γίνει σχεδιασμός του προσώπου σύμφωνα με τις γραμμές
αρμονίας και συμμετρίας, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα δείτε τις πρώτες διαφορές αμέσως. Τα αποτελέσματα ολοκληρώνονται στις επόμενες 4 με 6 εβδομάδες.

Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος;

Ιδανικοί υποψήφιοι για υγρό λίφτινγκ προσώπου είναι άνδρες και γυναίκες που έχουν ξεκινήσει να παρατηρούν αλλαγές στο πρόσωπο, απώλεια λάμψης και διαπιστώνουν πως έχουν απώλεια όγκου. Αν η υφή και η ελαστικότητα του δέρματος είναι καλή, έχουν καλή φυσική κατάσταση και δεν καπνίζουν, τότε τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι ακόμα πιο θεαματικά. Άτομα που είναι στη δεκαετία των 30 έως και των 60 είναι η πλειοψηφία εκείνων που επιλέγουν το υγρό λίφτιγνκ προσώπου. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν έχει σημασία η ηλικία, σημασία έχει αν έχετε χάσει όγκο από το πρόσωπο και θέλετε να τον επανακτήσετε για να έχετε πιο νεανική εμφάνιση.

Ας υποδεχτούμε λοιπόν τις γιορτές με ανανεωμένη εμφάνιση και διάθεση μαζί!!

Dr. Χαριτίνη Πετροπούλου, MD, PhD
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών 
Τ. ιατρός Νοσ.‘ Α.Συγγρός’
Μετεκ/σα στο St Thomas' Hospital, Λονδίνο
Μέλος της Ευρωπαϊκής Δερματολογικής Εταιρείας
Email: [email protected]
Site: www.dermaesthetics.gr