ΣΩΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ – ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Kytaritida 2 300x200 1

Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” στις 10-5-2018.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ?

Με τον όρο «κυτταρίτιδα» αναφερόμαστε στην εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και έχει τη χαρακτηριστική μορφή «φλοιού πoρτoκαλιoύ».

Ο όρος κυτταρίτιδα μάλλον είναι ατυχής, αφού δεν πρόκειται για φλεγμονή αλλά για εναπόθεση αυξημένων σε όγκο λιποκυττάρων σε διάφορα σημεία του σώματος.

Δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής να μην τρέφονται καλά. Έτσι ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το στέλνει να αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα εκείνα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη για να τραφούν. Η αφύσικη αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνουν σε όγκο, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τα αγγεία, να εμποδίζουν τις ανταλλαγές ουσιών και να επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας.

Αίτια:

 • Καθιστική ζωή
 • Μειωμένη κίνηση & φυσική δραστηριότητα
 • Κληρονομικότητα
 • Διαταραγμένη κυκλoφoρία αίματoς
 • Ορμονικές διαταραχές
 • Παρουσία παχυσαρκίας
 • Κακή διατροφή
 • Κάπνισμα
 • Αυξημένη & καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης & αναψυκτικών
 • Δυσκοιλιότητα
 • Αιτίες της κυτταρίτιδας επίσης µπορεί να είναι παθολογικές: κακή λειτουργία του ήπατος, ενδοκρινολογικές διαταραχές

Υπάρχουν διάφορες θεραπείες για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας σε συνδυασμό με λιπόλυση.

CAVITATION – RF – VACUUM

Η τεχνολογία Cavitation – RF – Vacuum είναι η πιο μοντέρνα και αποτελεσματική μέθοδος αναίμακτης λιπόλυσης στην αισθητική ιατρική που απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να ανασχηματίσουν τη σιλουέτα τους, να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα και να αποκτήσουν ξανά αυτοπεποίθηση με το σώμα τους.

ΠΩΣ ΔΡΑ Η ΘΕΡΑΠΕΊΑ CAVITATION – RF ?

Η θεραπεία Cavitation χρησιμοποιεί υπερήχους και υγροποιεί το παγιδευμένο λίπος που στη συνέχεια απομακρύνεται με το λεμφικό σύστημα, μέσω ενός φυσικού φαινόμενου, γνωστού ως σπηλαίωση. Μέσω της δράσης των υπερήχων στη θεραπεία Cavitation δημιουργούνται μικρές φυσαλλίδες αέρα μέσα στα λιποκύτταρα, οι οποίες συνενώνονται και σπάζουν, προκαλώντας λύση του λιποκυττάρου. Το περιεχόμενο των λιποκυττάρων στη συνέχεια παροχετεύεται με τη λεμφική κυκλοφορία.

ΠΩΣ ΔΡΑ ΤΟ VACUUM ?

Το vaccum είναι αποτελεσματικό μηχανικό λεμφικό μασάζ που λειτουργεί βαθιά στους ιστούς και τονώνει τα κύτταρα του δέρματος.
Η ισχυρή ρυθμκή αναρρόφηση αυξάνει το ρυθμό της λεμφικής κυκλοφορίας μειώνοντας τις κατακρατήσεις υγρών στην περιφέρεια, καθώς το 10% των εξωκυττάριων υγρών του σώματος στην περιφέρεια παροχετεύεται μέσω της λεμφικής οδού.

ΤΙ ΕΠΙΤΥΓΧΆΝΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΊΑ CAVITATION – RF – VACUUM ?

Σε κάθε θεραπεία Cavitation – RF – Vacuum επιτυγχάνουμε ταυτόχρονα:

 • καύση του σωματικού λίπους με Cavitation
 • αποβολή τοξινών, μείωση/εξάλειψη κυτταρίτιδας
 • βελτίωση λεμφικής και φλεβικής κυκλοφορίας
 • βελτίωση της υφής του δέρματος και παραγωγή νέου κολλαγόνου
 • διαμόρφωση περιγράμματος σώματος, σύσφιξη και απώλεια πόντων

Το Cavitation – RF – Vacuum είναι μια ευχάριστη, άνετη, μη χειρουργική τεχνική, χωρίς νυστέρι, βελόνες, μελανιές ή πόνο.

ΠΟΣΟ ΑΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ?

Είναι πολύ σύνηθες, τα αποτελέσματα να γίνονται ορατά αμέσως μετά από την πρώτη κιόλας συνεδρία με διαρκή προοδευτική βελτίωση. Ο χρόνος συνεδρίας κυμαίνεται από 20 λεπτά έως μια ώρα ανάλογα την έκταση της θεραπευόμενης περιοχής. Δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας. Μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές δραστηριότητες αμέσως μετά τη συνεδρία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΩΝ ΙΝΩΣΕΩΝ

Χρησιμοποιούμε νέα μικροχειρουργική λεπίδα ειδικά σχεδιασμένη για να αποκολλά ινώσεις που προκύπτουν από τη μεταβολή του δικτύου των κλώνων του συνδετικού ιστού που είναι δεμένο το χόριο προς τα βαθύτερα στρώματα με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην υφή και την όψη της επιδερμίδας.
Η τεχνολογία Cavitation – RF – Vacuum μπορεί να εφαρμοστεί εξαιρετικά σε συνδυασμό με μεσοθεραπεία λιπόλυσης ή και μετά από χειρουργική λιποαναρρόφηση.

ΝΕΑ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Χρησιμοποιούμε φόρμουλες που περιέχουν δραστικές ουσίες όπως καφεΐνη, καρνιτίνη, εκουίζετο, αγκινάρα, EDTA και προσφέρουν:

 • Λιπολυτική και θερμογόνο δραση
 • Διούρηση
 • Σύσφιξη, βελτίωση της ελαστικότητας
 • Ενεργοποίηση του μεταβολισμού, αποβολή τοξινών
 • Αντιοξειδωτική δράση

Η μεσοθεραπεία είναι η τοπική χορήγηση με λεπτές βελόνες, Dermapen ή Roller στο δέρμα λιπολυτικών και αγγειοδιασταλτικών ουσιών με ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Θεωρείται ως πολύ καλή μέθοδος της αισθητικης ιατρικής για την αντιμετώπιση της κυτταρίδας. Αποτελεί τεχνική μικροενέσεων, χρησιμοποιώντας φυτικά σκευάσματα σε συνδυασμό με φαρμακευτικές ουσίες βελτιώνοντας έτσι την μικροκυκλοφορία και την αποδόμηση των λιποκυττάρων. Πρόκειται για τεχνική χωρίς πόνο και με άμεσα αποτελέσματα, ιδιαίτερα εάν συνδυαστεί με την τεχνολογία Cavitation – RF – Vacuum.

Dr. Χαριτίνη Πετροπούλου, MD, PhD
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
τ.Ιατρός Νοσ. “Α.Συγγρός“
τ.Ιατρός St.Thomas` Hospital, King`s College, Λονδίνο
Member of European Dermatology Academy
Μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής κ` Δερματοχειρουργικής Εταιρείας