ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Stock Photo Beautiful Female Body

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ¨ΓΝΩΜΗ¨, στις 24/04/2018

Η δερματολόγος Χαριτίνη Πετροπούλου, διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών θα αναπτύξει παρακάτω τις καινούργιες και δραστικές μεθόδους της αισθητικής δερματολογίας για ανανέωση πριν το καλοκαίρι. Προτείνονται θεραπείες στο πρόσωπο οι οποίες μπορούν να γίνουν άμεσα και γρήγορα σ’ ένα διάλειμμα από την εργασία μας!

  • Αν θέλουμε να βελτιώσουμε την υφή του δέρματός μας, να μειώσουμε τις ρυτίδες και να κανουμε βαθιά ενυδάτωση στο πρόσωπο, την πιο δραστική λύση αποτελεί η εφαρμογή της μεσοθεραπείας, τα Skin boosters καθώς και το υαλουρονικό οξύ. Η μεσοθεραπεία αποτελούμενη από πολυβιταμινούχα σκευάσματα, τονώνει το δέρμα του προσώπου. Πραγματοποιείται με μικρά τσιμπήματα και διαρκεί μερικά λεπτά. Επίσης η νέα κατηγορία ενέσιμων υλικών Skin Boosters που είναι το υβρίδιο ανάμεσα στα fillers (αυξητικά υλικά) και τα μεσοθεραπευτικά διαλύματα διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Τα νέα αυτά υλικά, περιέχουν ενισχυμένους αντιοξειδωτικούς παράγοντες και ακόμα υψηλότερη περιεκτικότητα σε υαλουρονικό οξύ με αποτέλεσμα να σμιλεύουν την επιδερμίδα του προσώπου ή του ντεκολτέ και να προσδίδουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το Υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως ενισχύοντας την επιδερμίδα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου, κάνει τα χείλη να φαίνονται πιο νεανικά και ενυδατωμένα, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις ρυτίδες «γεμίζοντάς τες».
  • Αν επιθυμούμε να σβήσουμε τις ενεργές ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), το μεσόφρυο, ή το μέτωπο, τότε η χρήση της βοτουλινικής τοξίνης (Βotox ή Dysport) δίνει τη λύση. Με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας, ο γιατρός εγχύει το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν στα σημεία που χρειάζεται και ακινητοποιεί τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες.
  • Εάν έχουμε κάποιο βαθμό χαλάρωση και επιθυμούμε ένα mini lift χωρίς χειρουργική επέμβαση προτείνουμε τη νέα και πολύ δημοφιλή μη επεμβατική τεχνική που βασίζεται στην υποδερμική ανόρθωση και σύσφιξη των χαλαρωμένων δερματικών ιστών με αναρτώμενα χειρουργικά νήματα PDO ή COG. Εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό, διπλοσάγονο, παρειές, ζυγωματικά. Η εφαρμογή γίνεται ανώδυνα και αναίμακτα στο ιατρείο. Προσφέρει άμεση ανόρθωση προσώπου και σώματος χωρίς χειρουργικές τομές και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας.

 

Dr. Χαριτίνη Πετροπούλου, MD, PhD
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
τ.Ιατρός Νοσ. “Α.Συγγρός“
τ.Ιατρός St.Thomas` Hospital, King`s College, Λονδίνο
Member of European Dermatology Academy
Μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής κ` Δερματοχειρουργικής Εταιρείας