ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ & SKIN BOOSTERS

Mesotherapeia 11

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ABOUT, ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2017.

Η μεσοθεραπεία αποτελεί ενέσιμη τεχνική η οποία αφορά την αντιμετώπιση προβλημάτων υφής, τόνου και θρέψης του δέρματος, του προσώπου και λαιμού. Προλαμβάνει τα πρώτα σημάδια γήρανσης, τις λεπτές ρυτίδες, τονώνει και συσφίγγει την επιδερμίδα.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΝΤΕΚΟΛΤΕ- ΛΑΙΜΟΥ

Πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία αφού χρησιμοποιούνται λεπτές βελόνες. Πριν από κάθε συνεδρία εφαρμόζεται τοπικά αναλγητική κρέμα στις ανάλογες περιοχές.

Μέσω πολύ λεπτής βελόνας, γίνεται έγχυση ουσιών όπως είναι το υαλουρονικό οξύ, οι βιταμίνες, τα αμινοξέα , τα ιχνοστοιχεία και τα πεπτίδια. Αυτά εισέρχονται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, για την πιο επιτυχή απορρόφησή τους και επομένως την αποτελεσματικότερη δράση τους.

 

Xeimonas 1

 

Κατ’αυτόν τον τρόπο ουσίες όπως το υαλουρονικό οξύ, που συγκρατεί τα μόρια του νερού επιτυγχάνουν βαθειά ενυδάτωση και λάμψη

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα εμφανή και φυσικά χωρίς να προσθέτουν όγκο ή να αλλοιώνουν το σχήμα του προσώπου.
Η διάρκεια των αποτελεσμάτων της μεσοθεραπείας είναι για αρκετούς μήνες καθώς η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες είναι μια διαδικασία που ενεργοποιείται από την 1η κιόλας συνεδρία. Το εντυπωσιακό είναι ότι η παραγωγή κολλαγόνου συνεχίζει με κάθε επόμενη συνεδρία, λειτουργώντας αθροιστικά!

Συνήθως απαιτούνται περίπου 4-6 συνεδρίες με απόσταση 15 ημερών μεταξύ τους.

Μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών συστήνεται απλή συντήρηση (με 1-2 συνεδρίες), η οποία μπορεί να γίνεται αναλόγως με τις ανάγκες του κάθε προσώπου-λαιμού σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα (στους 3-5 μήνες).

SKIN BOOSTERS

Η νέα κατηγορία ενέσιμων υλικών Skin Boosters είναι το υβρίδιο ανάμεσα στα fillers (αυξητικά υλικά) και τα μεσοθεραπευτικά διαλύματα. Πρόκειται για μία νέα εκδοχή υαλουρονικού οξέως η οποία, σε αντίθεση με το γνωστό αυξητικό υλικό που εγχέεται κάτω από το δέρμα για να δώσει όγκο, εγχέεται μέσα σε αυτό για να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Τα νέα αυτά υλικά, περιέχουν ενισχυμένους αντιοξειδωτικούς παράγοντες και ακόμα υψηλότερη περιεκτικότητα σε υαλουρονικό οξύ.

Πανεπιστημιακές έρευνες της τελευταίας τετραετίας δείχνουν ότι το υαλουρονικό μπορεί να πετύχει κάτι πολύ περισσότερο από ενυδάτωση. Φαίνεται πως οι ινοβλάστες (τα κύτταρα που συνθέτουν κολλαγόνο) διαθέτουν ειδικούς υποδοχείς που διεγείρονται από το υαλουρονικό κι έτσι δίνουν το μήνυμα για σύνθεση νέου κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα είναι αναδιοργανωμένες ίνες και σφριγηλό δέρμα.

Για να αξιοποιήσουν αυτό το εύρημα οι επιστήμονες σχεδίασαν ένα μείγμα από ενώσεις υαλουρονικού οξέος που έχουν διάφορα μοριακά βάρη έτσι ώστε να πετύχουν ουσιαστική και μετρήσιμη πάχυνση του δέρματος με δράση που διαρκεί τουλάχιστον εννέα μήνες έως δώδεκα μήνες.

Η εφαρμογή είναι απλή και σύντομη. Τα Skin Boosters, εφαρμόζονται όπως η κλασική μεσοθεραπεία. Το ίδιο το υλικό περιέχει λιδοκαΐνη για να γίνεται ανώδυνη η τοποθέτηση ενώ οι βελόνες του είναι πολύ λεπτές. Ο γιατρός αρχικά σχεδιάζει μία σχάρα στο πρόσωπο ώστε να διανείμει τα σημεία έγχυσης.

Καθώς θα περνούν οι μέρες θα δείτε το δέρμα σας να βελτιώνεται. Πέρα από τη φυσική λάμψη, τη βαθιά ενυδάτωση, την αντιγηραντική δράση και σύσφιξη, λειτουργούν και σαν Fillers με τα οποία μπορούμε ταυτόχρονα να «γεμίσουμε» λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια, το στόμα, το λαιμό ή το ντεκολτέ και τα χέρια!
Το αποτέλεσμά τους διαρκεί περισσότερο και απαιτούνται λιγότερες συνεδρίες από την άλλη μεσοθεραπεία.

Η διόρθωση διαρκεί εννέα έως δώδεκα μήνες, όμως ακόμη και μετά από αυτό το διάστημα το δέρμα δεν επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.Οι καινούργιες ίνες κολλαγόνου που δημιουργήθηκαν χάρη στο υαλουρονικό εξακολουθούν να το κρατούν σφριγηλό και νεανικό. Αν μάλιστα επαναληφθεί η θεραπεία, τα αποτελέσματα πολλαπλασιάζονται και κάθε φορά διαρκούν περισσότερο.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ SKIN BOSTERS:

  • Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ηλικίες. Μετά τα σαράντα για αναζωογόνηση, πάχυνση και τόνωση της ελαστικότητας του δέρματος. Πριν τα σαράντα για βελτίωση της υφής του, λάμψη και βαθιά ενυδάτωση
  • Για την αντιμετώπιση μερικών τύπων ουλών από ακμή
  • Για τη διόρθωση ατελειών στιν επιφάνεια του δέρματος
  • Για τη θεραπεία του ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος
  • Για τις ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος, ένα δύσκολο σημείο που δεν διορθώνεται ούτε με νυστέρι
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ

Η μεσοθεραπεία προσώπου-λαιμού-ντεκολτέ και τα SKIN Boosters, μπορούν να συνδυασθούν επιτυχώς με όλες τις υπόλοιπες ενέσιμες και μη θεραπείες, ανάλογα με τις ανάγκες που κάθε πρόσωπο έχει. Έτσι η μεσοθεραπεία συνδυάζεται με το botox, το υαλουρονικό οξύ, το fractional laser, τις ραδιοσυχνότητες RF, τα νήματα PDO καθώς και με χειρουργικές επεμβάσεις όπως το face lift και η βλεφαροπλαστική σε περιπτώσεις μεγαλύτερης χαλάρωσης και γήρανσης του δέρματος.

 

Dr. Χαριτίνη Πετροπούλου, MD, PhD
Member of European dermatology Academy
Μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
τ.Ιατρός Νοσ. “Α.Συγγρός“
τ.Ιατρός st.Thomas` Hospital, King`s College, Λονδίνο