ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Blog Mv 1 1

Το παρό άρθρο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Page” τον Δεκέμβριο του 2016.

Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν μαζί τους φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης που όλοι μας επιθυμούμε να αποκτήσουμε.

Υπάρχουν λοιπόν σύντομες διαδικασίες αναζωογόνησης του προσώπου, οι οποίες σας επιτρέπουν να φαίνεστε νεότερη χωρίς να απαιτείται πλαστική χειρουργική. Χάρη σε αυτές το δέρμα σας θα έχει μια υγιή λάμψη, οι κηλίδες της ηλικίας θα εξαλειφθούν, οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια και οι γραμμές έκφρασης θα μαλακώσουν και θα βελτιωθεί η χαλάρωση του δέρματος. Όλοι λατρεύουν τις διαδικασίες αυτές επειδή βοηθούν στην επιβράδυνση της εμφάνισης της γήρανσης.

Θεραπείες αναζωογόνησης που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι οι εξής:

Botox:

Το Botox αποτελεί επανάσταση στην αισθητική δερματολογία, γιατί είναι μια ανώδυνη θεραπεία η οποία πετυχαίνει να εξαφανίσει ή να βελτιώσει τις ρυτίδες: του μεσόφρυου, του μετώπου, τις ρυτίδες στον έξω κανθό (πόδι της χήνας). Bοηθά να ανασηκωθούν τα φρύδια και ακόμη μπορεί να βελτιώσει μέχρι ένα βαθμό τη χαλάρωση στο λαιμό. Μεγάλο πλεονέκτημα της θεραπείας είναι ότι τα αποτελέσματα είναι ορατά μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, είναι απόλυτα φυσικά και διαρκούν έως 6 μήνες.

 

Botox 1

 

Εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος:

Το υαλουρονικό οξύ είναι η πιο δημοφιλής θεραπεία για το γέμισμα των ρυτίδων στο πρόσωπο. Έχει την ιδιότητα να προσθέτει όγκο στο δέρμα, επιτρέποντας όμως στο πρόσωπο να διατηρεί τη φυσική του έκφραση. Με το υαλουρονικό μπορούν να διορθωθούν:

  • Ρυτίδες κάθε είδους
  • Ουλές και σημάδια
  • Ασυμμετρίες στο πρόσωπο
  • Εντυπώματα στο πρόσωπο (μικρά λακουβάκια)
  • Τονισμός διαφόρων χαρακτηριστικών (π.χ. Χείλη, μάγουλα και οπουδήποτε αλλού θέλουμε να προσθέσουμε όγκο).

Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί από 10 έως 14 μήνες αργότερα.

 

Mesotherapeia

 

Μεσοθεραπεία:

Με τη μεσοθεραπεία κάνουμε έγχυση συγκεκριμένων ουσιών ενδοδερμικά, για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων του δέρματος. Η μεσοθεραπεία μπορεί να αποτελέσει ένα καλό όπλο, είτε για την πρόληψη των ρυτίδων σε νεαρές ηλικίες, είτε για την καταπολέμησή τους και τη σφριγηλότητα του δέρματος σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Υπάρχει η μεσοθεραπεία με βιταμίνες για ανανέωση και λάμψη που γίνεται με τη χρήση dermapen ή roller. Οι βιταμίνες αυτές προστατεύουν από τη δράση των ελεύθερων ριζών και προσδίδουν ελαστικότητα στην επιδερμίδα. Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί μεσοθεραπεία με υαλουρονικό το οποίο διορθώνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες και λειτουργεί συμπληρωματικά για ένα πολύ πιο νεανικό αποτέλεσμα.

Nήματα PDO:

Tα νήματα PDO είναι ένα πολύ καλά μελετημένο υλικό και έχει χρησιμοποιηθεί στη χειρουργική για πάρα πολλά έτη για συρραφή τραυμάτων. Τα νήματα PDO ακολουθούν αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE) και είναι 100% βιοαπορροφούμενα. Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση και δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.
Χρησιμοποιώντας μια λεπτή βελόνα, δημιουργούμε ένα εσωτερικό πλέγμα νημάτων, μέσα στο δέρμα, έτσι ώστε να υποστηρίξουμε και να ανορθώσουμε τους ιστούς του δέρματος. Παράλληλα με τον ερεθισμό του δέρματος από την εφαρμογή της βελόνας, παράγεται κολλαγόνο, το οποίο παρατείνει τα αποτελέσματα της θεραπείας έως και 16 μήνες.

 

Pdo

 

Fraxional laser για σημάδια και ουλές:

Το fraxional laser είναι μια επαναστατική θεραπεία που καταφέρνει να εξαλείψει τα γερασμένα κύτταρα του δέρματος, κάνοντάς το φρέσκο, λαμπερό και υγιές. Είναι μια ασφαλής και αποδοτική θεραπεία για την αντιμετώπιση ρυτίδων, δυσχρωμιών, αλλοιώσεων και ουλών ακμής. Αποτελεί θεραπεία εκλογής στο λαιμό για σύσφιξη, στο στέρνο και στη ραχιαία επιφάνεια των χεριών για βελτίωση της υφής και την εξάλειψη πανάδων. Επίσης εντυπωσιάζει με τη δράση του τις ραγάδες της εφηβείας και στις ραγάδες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

Laser

 

Μηχανική δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους ή διαμάντια:

Πρόκειται για μια πολύ δημοφιλή θεραπεία προσώπου, διότι συνδυάζει ένα άμεσο αποτέλεσμα χωρίς καθόλου ερεθισμό, πόνο ή ξεφλούδισμα. Η ένταση εκτόξευσης και αναρρόφησης των μικροκρυστάλλων ελέγχεται από το δερματολόγο, είναι ομοιογενής και προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε δέρματος. Η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους ή διαμάντια χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ακμής, σε αρχόμενες και μέτριες ρυτίδες, σε κηλίδες, δυσχρωμίες και πανάδες, μικρο-ουλές ή απλώς για να γίνει το δέρμα πιο λείο. Επίσης με τη δερμοαπόξεση βελτιώνεται η λεμφική κυκλοφορία και η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα.
Θεραπείες ενυδάτωσης με υαλουρονικό, χαβιάρι ή χρυσό θα απογειώσουν το αποτέλεσμα και θα σας κάνουν να φαίνεστε λαμπερή και όμορφη. Αυτό που θα προσφέρουν είναι πλούσια ενυδάτωση και ελαστικότητα στην επιδερμίδα κάνοντας τις θεραπείες που έχουν προηγηθεί να διαρκέσουν περισσότερο.

 

Dermoapoksesi

 

Γυρίστε το χρόνο πίσω και διώξτε τις αρνητικές επιδράσεις του, όχι μόνο από το πρόσωπο σας αλλά και απ’ τη ζωή σας!

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΤΙΝΗ
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ-ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Τ.ΙΑΤΡΟΣ ΝΟΣ. «Α.ΣΥΓΓΡΟΣ»
Τ.ΙΑΤΡΟΣ ST.THOMAS’ HOSPITAL, KING’S COLLEGE, ΛΟΝΔΙΝΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
ΑΡΑΤΟΥ 12 ΚΑΙ ΜΑΙΖΩΝΟΣ, 1ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ (ΠΛ.ΟΛΓΑΣ)
ΤΗΛ/FAX: 2610-220839 ΚΙΝ:6970187804
EMAIL:[email protected]
SITE: www.dermasthetics.gr