ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ: ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

1643642938601 558485659 Derma

Δημοσιεύθηκε 07/10/2021 στο ηλεκτρονικό περιοδικό thebest.gr.

Η δερματολόγος Χαριτίνη Πετροπούλου, διδάκτωρ του Παν/μίου Αθηνών, με εξειδίκευση στην αισθητική δερματολογία και στις εφαρμογές Laser μας ενημερώνει για τις θεραπείες αντιγήρανσης.

Η αντιγήρανση είναι ο τομέας που εστιάζει στην υιοθέτηση καλών συνηθειών ώστενα προλάβουμε, να καθυστερήσουμε ή και να εξαφανίσουμε κάποια σημάδια του χρόνου.

Γνωρίζουμε πως οι μηχανισμοί γήρανσης είναι πολλοί και δεν αρκεί μια εφαρμογή Botox για να χαρίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Απαιτείται ένα μελετημένο από ειδικό δερματολόγο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα θεραπείας με εξειδικευμένες εφαρμογές υλικών, συσκευών και καλλυντικών για να αναστραφεί η πορεία της γήρανσης.

Μερικές από τις νεότερες θεραπείες ομορφιάς είναι οι εξής:

1. Το Liquid Facelift έχει γίνει πολύ δημοφιλές διότι προσφέρει ανόρθωση, σύσφιξη και κάνει recountoring αναπληρώνοντας τον όγκο από μέσα. Τα ενέσιμα fillers που χρησιμοποιούνται είναι κατά κύριο λόγο το υαλουρονικό οξύ και ο υδροξυαπατίτης. Το δεύτερο υλικό που συνδυάζεται είναι η βοτουλινική τοξίνη (Botox ή Dysport). Όσο οι ρυτίδες είναι αποτέλεσμα της αυξημένης σύσπασης των μυών (ενεργείς), τότε η δράση του botox είναι προληπτική και τις αποτρέπει να καταστούν στατικές (μόνιμες).
2. Το Fractional Plasma (Fractional Laser με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP) προσφέρει ολική ανανέωση του προσώπου.
3. Με τα νέα μεσοθεραπευτικά πρωτόκολλα εισάγουμε κάτω από το δέρμα υαλουρονικό οξύ και κοκτέιλ βιταμινών, τα οποία ενυδατώνουν βαθιά την επιδερμίδα, διορθώνοντας τις λεπτές ρυτίδες και τη χαλάρωση του δέρματος.
4. Η νέα κατηγορία υλικών, τα SkinBoosters διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
5. Οι νέες φόρμουλες peelings που έχουν την ικανότητα να αφαιρούν τις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος, που δίνουν τη θαμπή όψη και τη χρωματική ανομοιογένεια, ενώ παράλληλα διεγείρουν την κολλαγονογένεση και σβήνουν τις λεπτές ρυτίδες.
6. Η Φωτοθεραπεία και Φωτοδυναμική θεραπεία είναι μια σύγχρονη, μη επεμβατική και φυσική μέθοδος στην οποία αξιοποιούμε το ορατό φως LED ή High Density Diode, σε διάφορα μήκη κύματος (Low Level Light Energy) μόνο του ή συνδυαστικά με φωτοευαισθητοποιές ουσίες (φωτοδυναμική θεραπεία). Τα φωτόνια ενεργοποιούν την οξυγόνωση των κυττάρων και την ανάπλαση του δέρματος.
7. Τα αναρτώμενα χειρουργικά νήματα PDO, PLLA, COG, Aptos αποτελούν μια νέα δημοφιλή τεχνική που χαρίζουν ένα mini lift χωρίς χειρουργικές τομές. Δημιουργείται σύσφιξη και διόρθωση της χαλάρωσης χωρίς μεταβολή του όγκου.

Με γνώμονα πάντα ότι η «πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία» κάντε το δερματολόγο σας βοηθό για ένα υγιές και όμορφο δέρμα. Θυμηθείτε, τέλος, ότι κάθε σώμα και πρόσωπο είναι διαφορετικό, γι’αυτό και σχεδιάστε από κοινού με το δερματολόγο σας τις προτάσεις βελτίωσης με σεβασμό πάντα στα εξωτερικά χαρακτηριστικά που μας κάνουν μοναδικούς!

Dr. Χαριτίνη Πετροπούλου, MD, PhD
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Τ. ιατρός Νοσ.‘ Α.Συγγρός’
Μετεκ/σα στο St Thomas' Hospital, Λονδίνο
Μέλος της Ευρωπαϊκής Δερματολογικής Εταιρείας
Email: [email protected]
Site: www.dermaesthetics.gr
Facebook: Δερματολόγος Πάτρα – Charitini Petropoulou – Dermaesthetics
Instagram: dr.charitinipetropoulou