ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ «EXPRESS» ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Blog Mv 1 1

Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στην “ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, 27-12-17.

Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν προτείνουμε λύσεις για όσους θέλουν να κάνουν λαμπερές εμφανίσεις κατά τη γιορτινή περίοδο και όχι μόνο.

Η Αισθητική Δερματολογία προσφέρει εύκολες και γρήγορες λύσεις, με άμεσα και εξαιρετικά αποτελέσματα, που διαρκούν.
Με τη βοήθεια νέων, μη επεμβατικών τεχνικών, γίνεται επαναστατική ανάπλαση του δέρματος και σημαντική, μακροχρόνια βελτίωση στη γενική υφή του, στις ρυτίδες, στις ουλές και σε κάθε σημάδι πάνω του.

ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

LASER ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Πρόκειται για εξελιγμένης τεχνολογίας μηχανήματα, με πολλαπλές ενδείξεις, όπως ανάπλαση – ανανέωση του δέρματος, αναζωογόνηση, σύσφιξη, θεραπεία ουλών ακμής, θεραπεία φωτογήρανσης, εξάλειψη δυσχρωμιών, κηλίδων και πανάδων καθώς και περιορισμό των διεσταλμένων πόρων.
Η θεραπεία είναι ανώδυνη διαδικασία που μεταβάλλει τη δομή του ιστού κάτω από την επιδερμίδα, δημιουργώντας έτσι τις καλύτερες συνθήκες για αναγέννηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η διαφορά είναι εμφανής από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, με το αποτέλεσμα να γίνεται προοδευτικά ολοένα και καλύτερο.
Η μέθοδος είναι σχετικά γρήγορη και δεν αφήνει εμφανή σημάδια στο δέρμα. Έτσι, το άτομο επανέρχεται πλήρως στις καθημερινές δραστηριότητές του με μοναδική προϋπόθεση τη χρήση ενυδατικής κρέμας, αντηλιακού και ίσως make up, για όσους το χρησιμοποιούν.

Το σημαντικότερο όφελος της θεραπείας με laser είναι το γεγονός ότι το κολλαγόνο και οι ίνες της ελαστίνης του δέρματος συνεχίζουν αδιάκοπα να αναγεννούνται και να βελτιώνονται για μήνες μετά το πέρας των συνεδριών, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από τη φύση του εκάστοτε προβλήματος.

BOTOX

Ειδικά για τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο, το μεσόφρυο και τα μάτια γίνεται, ενέσιμη θεραπεία με το γνωστό σε όλους BOTOX.

Η διαδικασία είναι απλή, ενδείκνυται για κάθε ηλικία, εφόσον υπάρχουν έντονες ρυτίδες έκφρασης. Το αποτέλεσμα της μεθόδου διαρκεί επί περίπου 4-6 μήνες, ανάλογα με το περιστατικό.
Επίσης ο λαιμός αποτελεί ένα ευαίσθητο σημείο του σώματός μας, που δεν μπορεί εύκολα να γυμναστεί και τα σημάδια του χρόνου γίνονται ορατά, ακόμη και σε νεαρές ηλικίες. Η θεραπεία Botox Nefertiti παρέχει σύσφιξη και σφριγηλότητα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα έναν νεανικό λαιμό.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Για την αντιμετώπιση των βαθιών ρυτίδων, των ημιατροφικών σημείων κ.λπ. εφαρμόζονται τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως. Το υαλουρονικό οξύ ενδείκνυται, επίσης, για τη διόρθωση λεπτών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα, βαθιών ρινοχειλικών ρυτίδων, αύξηση όγκου ή και περιγράμματος των χειλιών, αύξηση όγκου ζυγωματικών και διόρθωση του περιγράμματος του προσώπου. Η εφαρμογή είναι ανώδυνη και τα αποτελέσματα εντυπωσιακά και με μεγάλη διάρκεια. Επίσης τώρα με τα νέα υλικά μπορούν να διορθωθούν μόνιμα οι μαύροι κύκλοι, τα οιδήματα ή οι ρυτίδες στην περιοχή των ματιών. Χάρη στον υδρόφιλο χαρακτήρα τους, τα υλικά αυτά συγκεντρώνουν νερό βαθιά μέσα στην περιοχή κάτω από τα μάτια και εξαφανίζουν τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές ρυτίδες.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Μπορούν να εφαρμοστούν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα αφυδάτωσης, λεπτών γραμμών, θαμπής όψης κ.ά. και απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας. Προκαλούν αντιγήρανση, συγκρατούν το νερό κάτω από το δέρμα και διατηρούν την επιδερμίδα λεία, ενυδατωμένη και νεανική. Οι μεσοθεραπείες είναι μια μέθοδος ασφαλής και γρήγορη και εφαρμόζονται στο πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια.

Η φυσική μορφή τους είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, με την οποία εγχύονται αυξητικοί παράγοντες οι οποίοι λαμβάνονται από το αίμα του ασθενούς με μία απλή αιμοληψία.

SKIN BOOSTERS: Η ΝΕΑ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Βαθιά ενυδατωση που διαρκεί για περισσότερο από 9 μήνες και συγχρόνως διεγείρει την παραγωγή του κολλαγονου και προσδίδει όγκο και σπαργή στο δέρμα. Τα Skin Boosters είναι οι διασταυρώσεις ανάμεσα στη μεσοθεραπεία και τα fillers.

ΝΗΜΑΤΑ

Για φυσικό αποτέλεσμα και πρωτόγνωρη λάμψη ακόμα και ύστερα από ένα χρόνο,μια δελεαστική λύση ειδικά για όσους φοβούνται το χειρουργικό λίφτινγκ είναι η ανόρθωση του προσώπου με νήματα. Το Tight Thread lift με νήματα PDO είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και ανυψώνει τους ιστούς που έχουν χαλαρώσει χωρίς επέμβαση. Τα PDO Lifting Threads είναι 100% βιο-απορροφήσιμα νήματα. Σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος με απολύτως ασφαλή τρόπο. Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Όπως εξηγεί η Δερματολόγος, με την εφαρμογή των διαθέσιμων μεθόδων μπορούν άνδρες και γυναίκες να απαλλαγούν από οτιδήποτε τους ενοχλεί στο δέρμα τους, αποκτώντας ένα φυσικό, φωτεινό και λαμπερό πρόσωπο. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα στο ιατρείο, χωρίς πόνο και ταλαιπωρία.

 

Dr. Χαριτίνη Πετροπούλου, MD, PhD
Member of European dermatology Academy
Μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
τ.Ιατρός Νοσ. “Α.Συγγρός“
τ.Ιατρός st.Thomas` Hospital, King`s College, Λονδίνο