ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ

Legs

Το φθινόπωρο αποτελεί την ιδανική εποχή για να ξεκινήσετε αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη ή Nd Yag laser για γρήγορη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Έτσι το ξύρισμα, το κερί ή οι αποτριχωτικές κρέμες (όλες προσωρινοί μέθοδοι αποτρίχωσης), θα αποτελέσουν παρελθόν και θα είστε έτοιμες να βγείτε στη παραλία το επόμενο καλοκαίρι, καθώς ο κύκλος των συνεδριών σας θα έχει ολοκληρωθεί.

Πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με Laser Alexandrite τελευταίας γενιάς ή Nd Yag laser είναι:

  • Κατάλληλη για κάθε περιοχή του σώματος με «ανεπιθύμητη» τριχοφυΐα.
  • Έλλειψη πόνου και τραυματισμών σε σχέση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης. Για την καταπολέμηση της ήπιας δυσφορίας που μπορεί να προκληθεί λόγω της θερμότητας και της αίσθησης καψίματος, συγχρόνως με τη δέσμη φωτός λειτουργεί ένα σύστημα ροής ψυχρού αέρα.
  • Βάζει τέλος στη θυλακίτιδα και χαρίζει ένα βελούδινο δέρμα.
  • Δρα επιλεκτικά, με ακρίβεια, γρήγορα και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  • Ασφαλής και αποτελεσματική ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές.
  • Αν εφαρμοστεί σε νεαρή ηλικία, καθώς καταστρέφει μόνιμα τον θύλακα της τρίχας, αποτρέπει τη μελλοντική εμφάνιση των ανεπιθύμητων λευκών τριχών.
  • Εφαρμόζεται βάσει αυστηρών ιατρικών πρωτοκόλλων.
  • Εξοικονομεί χρόνο και χρήματα.
  • Αποτελεί την πιο προηγμένη μέθοδο αποτρίχωσης και εγκεκριμένη από τον FDA.

Πώς δρα το Laser στην αποτρίχωση;

Η αποτρίχωση με Laser, αφορά γυναίκες και άντρες και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του σώματος και στο πρόσωπο, με ασφάλεια. Η δράση των laser αποτρίχωσης στηρίζεται στην απορρόφηση της ενέργειας του laser από τη μελανίνη της τρίχας. Η αύξηση της θερμοκρασίας στους θύλακες των τριχών έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την επανέκφυσή τους, χωρίς να καταστρέφεται η επιδερμίδα και ο περιβάλλον ιστός. Ο πόνος είναι ανεκτός, εξατομικευμένος και συνήθως εξαρτάται από το χρώμα της επιδερμίδας, την ποιότητα και την ποσότητα της τριχοφυΐας.

Πόσες συνεδρίες Αποτρίχωσης Laser χρειάζονται;

Όλοι οι θύλακοι της τρίχας διανύουν στάδια ανάπτυξης. Το laser επιδρά μόνο σε θύλακες που βρίσκονται στο αναγενές στάδιο. Έτσι, για να επιτευχθεί η πλήρης και μόνιμη αποτρίχωση, πρέπει όλες οι τρίχες να βρεθούν στο στάδιο αυτό. Γι’ αυτό το λόγο, η θεραπεία επαναλαμβάνεται περίπου κάθε 30 με 40 μέρες. Ο ιατρός θα σας συμβουλέψει για τον απαραίτητο αριθμό συνδεδριών ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε εμφανίζεται ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο (άνω χείλος, ζυγωματικά, φαβορίτες, πηγούνι, μύτη, αυτιά), αλλά και στο σώμα (μασχάλες, θηλές, στήθος, πλάτη, γραμμή κοιλιάς, κοιλιά, μέση, μπικίνι, μηροί, κνήμες).

Πόσο ασφαλής μέθοδος είναι η αποτρίχωση με laser;

Η  αποτρίχωση με laser  θεωρείται απόλυτα ασφαλής και στις ευαίσθητες περιοχές όπως το μπικίνι και οι μασχάλες, αρκεί να γίνεται με σωστό τρόπο και από επιστημονικά καταρτισμένο άτομο, ώστε να διασφαλίζεται η σωστή χρήση του laser και να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα. Το laser ουσιαστικά είναι ενισχυμένο μονοχρωματικό φως που προκαλεί επιλεκτική φωτοθερμόλυση στον θύλακα της τρίχας καταστρέφοντας μόνο αυτόν. Δεν ενέχει κινδύνους, καθώς δεν επηρεάζει το δέρμα, εσωτερικά όργανα, ή αδένες στις περιοχές μπικίνι / μασχάλες.

Ο έμπειρος δερματολόγος αφού εκτιμήσει την κάθε περίπτωση, θα προτείνει τη σωστή αντιμετώπιση, το είδος του Laser, καθώς και το πρωτόκολλο θεραπείας (τις εντάσεις του μηχανήματος και τον αριθμό συνεδριών) που θα χρειαστούν.

Dr. Χαριτίνη Πετροπούλου, MD, PhD
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Τ. ιατρός Νοσ.‘ Α.Συγγρός’
Μετεκ/σα στο St Thomas” Hospital, Λονδίνο
Μέλος της Ευρωπαϊκής Δερματολογικής Εταιρείας
Email: [email protected]
Site: www.dermaesthetics.gr
Facebook: Δερματολόγος Πάτρα – Charitini Petropoulou – Dermaesthetics
Instagram: dermaesthetics.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *