ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Blog Mv 1 1
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ABOUT στο χειμερινό τεύχος 2021.

Ο χρόνος για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μετρά αντίστροφα!!!

Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αποκτήσουμε ένα λαμπερό πρόσωπο για ξεχωριστές εμφανίσεις. Οι τάσεις που ξεχωρίζουν παγκοσμίως είναι η στροφή σε περισσότερο φυσικά look (natural beauty) και ο συνδυασμός θεραπειών, έτσι ώστε να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου, τον τύπο του δέρματος και την ηλικία ο δερματολόγος θα προτείνει τις αντίστοιχες θεραπείες, έτσι ώστε να καταλήξει σ ’ένα αισθητικά άψογο αποτέλεσμα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ:

Fractional Plasma

Αν θέλουμε να βελτιώσουμε την υφή του δέρματός μας, να μειώσουμε τις ρυτίδες και να εξαλείψουμε τις καφέ κηλίδες, που έχουν δημιουργηθεί στο πρόσωπό μας, μια πρωτοποριακή εφαρμογή της θεραπείας  Fractional CO 2 Laser  προσφέρει ολική ανανέωση του προσώπου. Εάν μάλιστα συνδυαστεί με PRP (αυτόλογη μεσοθεραπεία) θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα. Το PRP είναι μια τεχνική κατά την οποία παίρνουμε αίμα από τον ασθενή, το φυγοκεντρούμε, το επεξεργαζόμαστε και το τοποθετούμε με μικρές ενεσούλες σε περιοχές του προσώπου που χρειάζονται βελτίωση. Η τεχνική χορήγησης μοιάζει με αυτή της μεσοθεραπείας ή των εμφυτευμάτων. Συνεργικά οι δυο παραπάνω θεραπείες δίνουν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Liquid Lift

Λόγω της έγχυσης υγρών και fillers που αξιοποιεί αυτή η θεραπεία, πήρε και το όνομά της: Liquid – υγρό Lift. Αυτό που αντιμετωπίζει το Liquid Lift είναι την αναπλήρωση του όγκου που έχει χαθεί και ο οποίος είναι ικανός να εξομαλύνει ρυτίδες και να φτιάξει σωστά το περίγραμμα του προσώπου. Το Liquid Facelift έχει γίνει πολύ δημοφιλές διότι προσφέρει ανόρθωση, σύσφιξη και κάνει recontouring αναπληρώνοντας τον όγκο από μέσα, με τελείως φυσικό αποτέλεσμα.

Λόγω της έγχυσης υγρών και fillers που αξιοποιεί αυτή η θεραπεία, πήρε και το όνομά της: Liquid – υγρό Lift.

Αυτό που αντιμετωπίζει το Liquid Lift είναι την αναπλήρωση του όγκου που έχει χαθεί και ο οποίος είναι ικανός να εξομαλύνει ρυτίδες και να φτιάξει σωστά το περίγραμμα του προσώπου. Το Liquid Facelift έχει γίνει πολύ δημοφιλές διότι προσφέρει ανόρθωση, σύσφιξη και κάνει recontouring αναπληρώνοντας τον όγκο από μέσα, με τελείως φυσικό αποτέλεσμα.

Τα ενέσιμα fillers που χρησιμοποιούνται, είναι κατά κύριο λόγο το υαλουρονικό οξύ και ο υδροξυαπατίτης. Το δεύτερο υλικό που συνδυάζεται είναι η βοτουλινική τοξίνη (Botox ή Dysport). Το recontouring δηλαδή η επαναφορά του περιγράμματος και η ανόρθωση των χαρακτηριστικών απαιτούν 1-2 επισκέψεις, ενώ η συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Σημαντικό είναι πριν τη θεραπεία να έχει γίνει μια ενδελεχής συζήτηση με το δερματολόγο, έτσι ώστε να έχετε καταλήξει στους στόχους που θέλετε να πετύχετε. Επίσης, θα πρέπει να γίνει σχεδιασμός του προσώπου σύμφωνα με τις γραμμές αρμονίας και συμμετρίας, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα ολοκληρώνονται στις επόμενες 4 με 6 εβδομάδες.

Βοτουλινική Τοξίνη

Αν επιθυμούμε να σβήσουμε τις ενεργές ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), το μεσόφρυο, ή το μέτωπο, τότε η χρήση της βοτουλινικής τοξίνης (Βotox ή Dysport) δίνει τη λύση. Επίσης, η χρήση του Baby Botox ή Micro Botox μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα με λιγότερο ενεργείς ρυτίδες ή και για πρόληψη αυτών, δίνοντας μια φρεσκάδα στο πρόσωπο και μια ξεκούραστη όψη.

Skin Boosters: Η νέα πιο εμπλουτισμένη μεσοθεραπεία

Τα Skin Boosters είναι οι διασταυρώσεις ανάμεσα στη μεσοθεραπεία και τα fillers. Προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση που διαρκεί για περισσότερο από 6 μήνες και συγχρόνως διεγείρουν την παραγωγή του κολλαγόνου και προσδίδουν όγκο και σπαργή στο δέρμα.
Θα απογειώσουν το αποτέλεσμα δίνοντας πλούσια ενυδάτωση και ελαστικότητα στην επιδερμίδα και κάνοντας τις θεραπείες που έχουν προηγηθεί να διαρκέσουν περισσότερο.

Ας υποδεχτούμε λοιπόν τις γιορτές με ανανεωμένη εμφάνιση και διάθεση μαζί!!!

 

Dr. Χαριτίνη Πετροπούλου, MD, PhD
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Τ. ιατρός Νοσ.‘ Α.Συγγρός’
Μετεκ/σα στο St Thomas' Hospital, Λονδίνο
Μέλος της Ευρωπαϊκής Δερματολογικής Εταιρείας
Email: [email protected]
Site: www.dermaesthetics.gr
Facebook: Δερματολόγος Πάτρα – Charitini Petropoulou – Dermaesthetics
Instagram: dr.charitinipetropoulou