ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΧΟΣ

Lipogliptiki

Δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό thebest.gr 30/05/2022.
Η διαπρεπής δερματολόγος Χαριτίνη Πετροπούλου, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στην αισθητική δερματολογία, επισημαίνει πως κάθε γυναίκα το καλοκαίρι επιθυμεί ένα καλλίγραμμο σώμα, επομένως είναι εξαιρετικά δημοφιλείς οι νεωτεριστικές τεχνικές που επιτυγχάνουν μείωση του τοπικού λίπους. «Εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτηση εν όψει καλοκαιριού προκειμένου να δείχνουν ανανεωμένες και με αρμονικές αναλογίες στο σώμα τους. Η κρυολιπόλυση, οι νέες ενέσιμες μέθοδοι και τα εξειδικευμένα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας προσελκύουν το κοινό, καθώς τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά» λέει η δερματολόγος. Η ίδια εφαρμόζει εξατομικευμένα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, μελετώντας σε βάθος την κάθε περίπτωση. Συστήνει λοιπόν:

ΕΝΕΣΙΜΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΙΠΟΛΥΣΗΣ

Πρόκειται για έγχυση λιποδιαλυτικής ουσίας με τη μορφή ενέσεων σε περιοχές συσσώρευσης λίπους. Με αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνουμε γράμμωση και λιποδιάλυση, ενώ το τοπικό λίπος αποβάλλεται απο τον οργανισμό σιγά-σιγά με φυσικό τρόπο. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται ανά μήνα για 3-5 μήνες.

Νέα θεραπευτικά υλικά

Χρησιμοποιείται κυρίως δεοξυχολικό οξύ, φωσφατιδυλοχολίνη ή ανασυνδυασμένα ένζυμα κολλαγενάση-λιπάση-λυάση που δρουν απευθείας μέσα στις λιποαποθήκες και εξουδετερώνουν τα περίσσια λιποκύτταρα επαναφέροντας την αρμονία στις αναλογίες του σώματος.

Η ενέσιμη λιπόλυση προσφέρει:

  • Λιπολυτική και θερμογόνο δράση

  • Διούρηση

  • Σύσφιξη, βελτίωση της ελαστικότητας

  • Ενεργοποίηση του μεταβολισμού, αποβολή τοξινών

  • Αντιοξειδωτική δράση

Η ενέσιμη λιποδιάλυση υπερέχει και στην τεχνική της εφαρμογής, καθώς εκχέεται με τέτοιο τρόπο στο τοπικό πάχος που επιτυγχάνει τρισδιάστατη καταπολέμηση του λίπους. Το αποτέλεσμα είναι ένα φυσικό body contouring, καθώς επιτυγχάνεται μικρογλυπτική του σώματος χωρίς να δημιουργούνται ανομοιομορφίες ή χαλάρωση του δέρματος. Πρόκειται για τεχνική χωρίς πόνο και χωρίς παρενέργειες.

ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

Η κρυολιπόλυση είναι μια απλή και ασφαλής μη επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους. Κατά τη θεραπεία, προκαλούμε την ελεγχόμενη ψύξη του λίπους και κατά συνέπεια την κρυσταλλοποίηση των λιποκυττάρων. Τα λιποκύτταρα αποδομούνται και απομακρύνονται από το σώμα μας σε μερικές εβδομάδες, αλλάζοντας το περίγραμμα του σώματός μας και κάνοντας τη σιλουέτα μας πιο νεανική και ελκυστική.

Οι κεφαλές του μηχανήματος που εφαρμόζονται στο σώμα φέρουν ειδικούς αισθητήρες, έτσι ώστε η θερμοκρασία να διατηρείται σταθερή και απόλυτα ελεγχόμενη, καθιστώντας τη θεραπεία ασφαλέστατη. Το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό και δεν προκαλείται χαλάρωση.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά λίγες εβδομάδες μετά την κάθε συνεδρία, ενώ για περίπου 2 μήνες ο ασθενής συνεχίζει να βλέπει βελτίωση στο σώμα του.

CAVITATION – ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΣΗ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ

Η θεραπεία μέσω της μεθόδου της σπηλαίωσης (Cavitation) αποτελεί μία μη επεμβατική, αποτελεσματική και ασφαλή τεχνική, η οποία επιτρέπει τη βελτίωση της σιλουέτας. Χρησιμοποιείται σε περιοχές τοπικού πάχους, μειώνοντας το λίπος στις προβληματικές περιοχές.

Η σπηλαίωση αποτελεί φυσικό φαινόμενο, κατά το οποίο με εφαρμογή ειδικής συχνότητας υπερήχων, σχηματίζονται φυσαλλίδες αέρα μέσα στο λιπώδη ιστό. Οι φυσαλλίδες αυτές διογκώνονται και σπάζουν, οδηγώντας σε λύση των κυτταρικών μεμβρανών των λιποκυττάρων.

Η μείωση πόντων είναι άμεση και γρήγορα ορατή. Η απώλεια του λίπους που επιτυγχάνεται είναι μόνιμη.

Η επιλογή και ο συνδυασμός των θεραπευτικών πρωτοκόλλων πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο και έμπειρο δερματολόγο για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Dr. Χαριτίνη Πετροπούλου, MD, PhD
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Τ. ιατρός Νοσ.‘ Α.Συγγρός’
Μετεκ/σα στο St.Thomas’ Hospital, Λονδίνο
Email: [email protected]
Site: www.dermaesthetics.gr
Facebook: Δερματολόγος Πάτρα – Charitini Petropoulou – Dermaesthetics
Instagram: dermaesthetics.gr