ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ;

Kytaritida 3 300x122 1

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 18 στο περιοδικό “Οι γιατροί της πόλης μας”.

Με τον όρο «κυτταρίτιδα» αναφερόμαστε στην εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και έχει τη χαρακτηριστική μορφή «φλοιού πoρτoκαλιoύ».

Υπάρχουν διάφορες θεραπείες για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας σε συνδυασμό με λιπόλυση.

CAVITATION – RF – VACUUM

Η τεχνολογία Cavitation – RF – Vacuum είναι η πιο μοντέρνα και αποτελεσματική μέθοδος αναίμακτης λιπόλυσης στην αισθητική ιατρική που απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να ανασχηματίσουν τη σιλουέτα τους, να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα και να αποκτήσουν ξανά αυτοπεποίθηση με το σώμα τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΩΝ ΙΝΩΣΕΩΝ

Χρησιμοποιούμε νέα μικροχειρουργική λεπίδα ειδικά σχεδιασμένη για να αποκολλά ινώσεις που προκύπτουν από τη μεταβολή του δικτύου των κλώνων του συνδετικού ιστού που είναι δεμένο το χόριο προς τα βαθύτερα στρώματα με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην υφή και την όψη της επιδερμίδας.
Η τεχνολογία Cavitation – RF – Vacuum μπορεί να εφαρμοστεί εξαιρετικά σε συνδυασμό με μεσοθεραπεία λιπόλυσης ή και μετά από χειρουργική λιποαναρρόφηση.

ΝΕΑ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Χρησιμοποιούμε φόρμουλες που περιέχουν δραστικές ουσίες όπως καφεΐνη, καρνιτίνη, εκουίζετο, αγκινάρα, EDTA και προσφέρουν:

  • Λιπολυτική και θερμογόνο δραση
  • Διούρηση
  • Σύσφιξη, βελτίωση της ελαστικότητας
  • Ενεργοποίηση του μεταβολισμού, αποβολή τοξινών
  • Αντιοξειδωτική δράση

Η μεσοθεραπεία είναι η τοπική χορήγηση με λεπτές βελόνες, Dermapen ή Roller στο δέρμα λιπολυτικών και αγγειοδιασταλτικών ουσιών με ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Θεωρείται ως πολύ καλή μέθοδος της αισθητικής ιατρικής για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Αποτελεί τεχνική μικροενέσεων, χρησιμοποιώντας φυτικά σκευάσματα σε συνδυασμό με φαρμακευτικές ουσίες βελτιώνοντας έτσι την μικροκυκλοφορία και την αποδόμηση των λιποκυττάρων. Πρόκειται για τεχνική χωρίς πόνο και με άμεσα αποτελέσματα, ιδιαίτερα εάν συνδυαστεί με την τεχνολογία Cavitation – RF – Vacuum.

Dr. Χαριτίνη Πετροπούλου, MD, PhD
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
τ.Ιατρός Νοσ. “Α.Συγγρός“
τ.Ιατρός St.Thomas` Hospital, King`s College, Λονδίνο
Member of European Dermatology Academy
Μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής κ` Δερματοχειρουργικής Εταιρείας